Et år til OL i Rio: Danmark er kvalificeret 10 steder

Danmark er allerede kvalificeret i flere discipliner med til OL i Rio. Onsdag er der præcis et år, til det går løs i Brasilien, og der er masser af optimisme, når man kigger et år frem i tiden iført de rød-hvide briller.

Da U21-landsholdet tidligere på sommeren spillede sig i semifinalen ved EM-slutrunden i Tjekkiet, betød det samtidig en garanteret deltagelse i Rio.

Kan Danmark også kvalificere både herrer og damer i håndbold, ligner det et endnu større OL-hold end i London i 2012.

- Jeg håber, at OL-holdet bliver mindst lige så stort som i London i 2012, hvor vi havde 112 deltagere. Kvalificerer både damer og herrer sig i håndbold, er 130 danske deltagere ikke urealistisk, nu hvor vi også har et fodboldhold med.

- Men det vigtigste er ikke, nøjagtig hvor stort holdet bliver. Det vigtigste er det danske holds resultat-potentiale, siger Morten Rodtwitt, chef de mission i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og leder af det danske OL-hold i en pressemeddelelse.

Ud over fodboldholdet har Danmark allerede sikret sig såkaldte nationspladser i skydning og sejlsport. Her skal de danske udøvere så indbyrdes kæmpe om OL-billetterne.

Der er store forskelle fra idrætsgren til idrætsgren i forhold til, hvordan og hvornår man kan kvalificere sig.

Og selv om det kiksede for de danske bueskytter i OL-disciplinen recurve at kvalificere sig til OL under sidste uges VM i Danmark, ser det overordnet godt ud. Bueskytterne får flere chancer, og i mange andre idrætsgrene er Danmark flot med allerede.

- Vi er kommet rigtig godt fra start med OL-kvalifikationen i flere sportsgrene. Det er positivt, når atleterne sikrer nationspladser så tidligt som muligt, da det giver overskud til at fokusere på selve OL-forberedelserne.

- Gode forberedelser kombineret med, at hele Danmark hepper på de røde og hvide farver i Rio giver de bedste muligheder for dansk OL-succes, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Her er liste over, hvor Danmark er OL-klar - allerede et år før legene i Brasilien.

* Skydning: 10 meter luftriffel og skeetskydning

* Sejlsport: Laserjolle, laser radial, windsurfing, 49'er, finnjolle, 49'er FX og nacra 17

* Fodbold: Herrer

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip