Et besøg hos lægen kan koste dyrt

300, 500 eller 900 kroner.

Så meget risikerer den enkelte borger ifølge Jyllands-Posten at skulle have op af lommen, hvis de praktiserende læger gør alvor af truslerne og opsiger samarbejdet med det offentlige fra 1. september.

For da vil det være op til hver læge at fastsætte prisen på en konsultation, og der er ingen garanti for, at regionerne vil refundere hele beløbet.

- Jeg tør ikke sige, hvad det kommer til at koste. Men det bliver meget dyrere end de takster, som det offentlige har i dag, siger Henrik Dibbern, formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard, forudser, at "det kan meget vel komme til at koste mellem 300 kroner og 900 kroner at gå til lægen."

Hvis ydernumrene forsvinder, vil alle lægens udgifter nemlig skulle dækkes af patientbesøgene. Om regningen for at gå til lægen bliver fuldt refunderet eller delvist kommer til at hænge på den enkelte patient, er stadig uvist.

- Det kommer an på, hvilken takst der bliver sat, og hvad, vi synes, er den rigtige takst. Og hvor meget vi vil inddrage hospitalerne, siger regionernes formand, Bent Hansen (S).

Udsigten til en regning bekymrer Danske Patienter.

- Det tankevækkende er, at det vender den tunge ende nedad, siger formand Lars Engberg til Jyllands-Posten.

- Det at lægge 300-500 kroner ud til en konsultation er mange penge for nogen, og det betyder, at man trækker det ud at gå til læge med sine symptomer, og at sygdommen udvikler sig mere og mere, tilføjer han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip