Et chokerende billede af en udsultet isbjørn i Norge får stor opmærksomhed

Det er fotografen Kerstin Langenberger, der har taget billedet af den afkræftede og udmagrede bjørn i Svalbard i Norge. 

Hun har efterfølgende lagt fotografiet på Facebook, hvor hun stiller spørgsmålstegn ved isbjørnenes trivsel.

- For turister og fotografer er hovedårsagen til at rejse til Svalbard at se isbjørnene. Og ja, vi finder dem som regel: Smukke bjørne, fotogene bjørne, legesyge og endda i gang med at dræbe. Ved første øjekast er alt, som det altid har været i en af de mest tilgængelige isbjørnepopulationer i verden, de er sikre og har det godt, siger forskere.

- Men har de det virkelig godt heroppe? Jeg er en kritisk tænkende person, og jeg observerer, skriver Kerstin Langenberger på sin profil på Facebook under billedet af den sørgelige isbjørn. 

- Jeg ser, at somrene er rare og varmere end nogensinde. Jeg ser, hvordan gletscherne falder med 12 til 100 meter hvert år. Jeg ser isen smelte i et rekordhøjt tempo. Jo, jeg har set bjørne i god form - men jeg har også set døde og sultende isbjørne, skriver hun.

Langenberger slutter sin statusopdatering af med en opfordring:

- Klimaforandringerne sker for alvor her i Arktis. Det er vores beslutning at prøve at forandre dette. Så lad os gøre noget ved det største trussel i vores tid. Måske kan vi ikke redde denne bjørn. Men hver lille handling, vi gør for at forandre vores handlinger, er et skridt i den rigtige retning. Vi bliver bare nødt til at begynde og blive ved!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

For tourists and wildlife photographers, the main reason to come to Svalbard is to see polar bears. And yes, usually we...

Posted by Kerstin Langenberger Photography on 20. august 2015

 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip