Et dyk ned i Danmarks nye akvarium

»Vi byder på en unik kombination af smuk arkitektur, fascinerende dyr og spændende oplevelser, og det er let at komme hertil i bil, med tog og Metro og lufthavnen ligger et stenkast herfra,« siger Den Blå Planets administrerende direktør, Dorte Gleie.

Der er dermed ingen undskyldning for at blive væk. Og hvorfor skulle man også det, når akvariet kommer til at byde på 20.000 fisk og havdyr fra alle klimazoner i verden. Fra det kolde Arktis til det tropiske Amazonas. Fra saltvand og ferskvand.

»Den Blå Planet tager dig med på en rejse fra det kolde nord og Færøernes fuglefjelde til tropernes koralrev. Mest spektakulært er vores enorme Oceantank, der bliver som et dyk ind i et tropisk ocean, hvor man blandt andet kan se vores hammerhajer patruljere henover koralrevet,« fortæller Dorte Gleie.

Ud over hammerhajerne, kommer rokker og moræner til at svømme side om side i Oceantanken. Man kan også opleve det specialbyggede anlæg »Færøsk fuglefjeld«, der blandt andet bliver hjem for søpapegøjer og havkatte. Et andet anlæg kommer til at indeholde fem akvarier, der skal vise det mangfoldige liv i Afrikas tre største søer.

Dorte Gleie glæder sig meget over, at dyrelivet er så rigt i de nye akvarier. Hun fortæller, at mange af de arter, de nye tanke indeholder, ikke kunne trives i det gamle Danmarks Akvarium, og derfor ser hun ekstra meget frem til at lukke publikum indenfor.

»Vi glæder os utroligt meget til at slå dørene op og invitere til en sand verdensomsejling under havet. Vores mission er at få store og små hjerter til at banke varmt for livet i vandet, og vi håber på kærlighed ved første blik,« siger den administrerende direktør.

Det er Den Blå Planets ambition at øge gæsternes bevidsthed om miljø, natur og bæredygtighed under vandoverfladen på en underholdende måde. Ifølge akvariet vil gæsterne i langt højere grad få mulighed for at komme helt tæt på dyrene. Der vil være mulighed for at se søløverne blive fodret, eller opleve hvor lærenem en blæksprutte er.

De tror på, at mødet med sjældne og velkendte dyrearter vil forundre og udfordre publikummet. Om det bliver tilfældet, finder vi ud af til åbningen.

Dagens Gossip