Et eksprestog fuld af 60ér nostalgi

Igen i år er der veterantog fra Kolding. Hele vinteren har folk fra Museumstog Syd, gået og klargjort toget så det er klar til sæsonstart i morgen.

Toget standser i Fredericia og Børkop inden endestationen i Vejle. Herfra er der videre forbindelse med veterantog til Jelling.

Det bliver som at køre med eksprestog i 60'erne vognene er fra henholdsvis 1959 og 1964 og var dengang meget moderne, de er fra generationen lige før InterCity tog. Toget trækkes af et 61-årigt marcipanbrød et diesellokomotiv leveret til de danske privatbaner efter krigen.

Ved sæsonstarten i morgen er der Vikingemarked ved højene i Jelling. Der er rabat på entrebilletten, hvis man viser sin veterantogsbillet, Ligesom billetter fra vikingemarkedet giver rabat på veterantogsbillet.

I løbet af sommeren er der også muligehed for at opleve endnu et fast traditionen – veterantræf. Den 18. august mødes diverse gamle veterankøretøjer i Jelling, så der er lagt op til en fin dag med masser af nostalgi på hjul. Der køres også til Sommerpicnic, hvor der er koncert ved Jelling højene med Stig Rossen, køreplanen er den dag tilpasset koncerten.

Fakta:

Kører søndage 7.-21. juli, samt 11.- 18. august

Afgange:

Kolding    af. 8:30

Fredericia af. 8.55

Børkop     af. 9.07

Vejle      an. 9.23

Ankomst:

Vejle      af 14.50

Børkop     an.15.06

Fredericia an.15.35

Kolding    an.16.00

Dagens Gossip