Et fantastisk sportsår i Holstebro Kommune

Det skinnede klart igennem ved den årlige idrætsfest, der med Holstebro Idrætsråd som arrangør blev afviklet i Boxén i Musikteatret i Holstebro fredag den 11. januar. Knap 500 mennesker deltog i festen, hvor 98 idrætsudøvere blev hædret for deres sportslige præstationer i 2012.

Store sportspræstationer ”brander”
Borgmester H. C. Østerby understregede i sin tale ved festen, at der ikke er ret meget, der som sportspræstationer kan ”brande” et område.

- Store sportslige resultater giver omtale lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Og god omtale er reklame, som ikke er til at betale med penge. Spejdernes Lejr i Holstebro i uge 30 er et godt eksempel. Den skabte en omsætning på 150 millioner kroner, hvoraf en stor del kan beregnes som annonceværdi. På samme måde er der ingen tvivl om, at sportsresultater ”sælger”. De er med til at profilere et område som et godt stod at bo og flyttede til, sagde H. C. Østerby..

H. C. Østerby slog fast, at en række forudsætninger skal være til stede for at skabe de gode resultater.

- Talentet skal være til stede, og vi har masse af talent i Holstebro Kommune. Talenterne skal plejes. Det sørger både frivillige og professionelle for i vores mange foreninger og klubber - på eliteplan og på det brede idræts- og motionsplan. For det tredje skal de fysiske rammer være i orden. De forbedres år for år rundt i alle dele af kommunen – eksempler fra 2012 er udbygningen af Vinderup Hallerne og Tvis Hallen, sagde borgmesteren.

Han understregede også, at det i særlig grad er forenings- og klubliv, ildsjælene og de mange ledere og trænere, der skaber den sammenhængskraft, der skal til for at opnå de gode resultater.

Priser
I løbet af aftenen blev der uddelt syv priser og mange gaver. ”Årets Elitehåb” blev roerne Mads Fischer og Frederik Taulbjerg fra Holstebro Roklub, og "Årets Talentudvikler” blev Freddy Quist fra Holstebro Roklub.

Videohilsen fra Team Danmark
Holstebro er en af 18 eliteidrætskommuner i Danmark, og Team Danmarks direktør, Michael Andersen, var inviteret til årets idrætsfest. Han havde ikke mulighed for at deltage, men han sendte en videohilsen, der blev vist under festen.

Dagens Gossip