Et forhold uden børn er et godt forhold

Skrevet af Aller Media

15/01/2014

Dagens topnyheder

For mange er den blotte tanke om et liv uden børn så utænkelig, at de nok ikke lade sig omvende af nye studier fra det Britiske Open University, der viser at det der med børn ikke nødvendigvis er vejen til det bedste liv. Det skriver The Telegraph.

Går du til gengæld og er lidt i tvivl om hvorvidt bleskift, afbrudt nattesøvn, opdragelse og meget faste rammer er noget for dig, så kan du måske komme en afgørelse nærmere, når du læser dette.

Overklassens børn spiser helt forkert. Se mere på udeoghjemme.dk

Dem uden børn er gladest

I undersøgelsen blev mere end 5000 personer i forskellige aldre, status og seksuel orientering bedt om at vurderer kvaliteten af deres parforhold.  Og det viste sig, at de folk uden børn, ganske enkelt er gladere overordnet for deres parforhold end dem med børn.

Carole valgte at føde venindes børn. Se mere på udeoghjemme.dk

Det var både mænd og kvinder uden børn, som deltog i testen, og sammenlignet med de mænd og kvinder, som havde børn, pegede tallene fra begge køn altså på at de var mere tilfreds med forholdet. Ikke nok med det så viste tallene også, at de par uden børn, brugte mere tid på deres forhold end dem med.

En glad mor

Et godt forhold eller ej. Helt skidt er det nu ikke at få børn. Opdelt var kvinder med børn mere glade for deres liv end kvinder uden børn og hos mændene var dem med børn også lidt gladere. Så det viser blot at et godt forhold ikke nødvendigvis er vejen til et glad liv, men det er jo meget rart at have.

Testen viste også en anden vigtig ting, som kan være værd at skrive sig bag øret. Den viste at noget så simpelt som et ’tak’ faktisk betyder utrolig meget for, hvor godt dit forhold er. Dem, der kan sige tak og være taknemmelige, har mere succes.

Desuden viste undersøgelsen også, at de der tidligere har været i et langt forhold, har større lyst til at ville give deres nuværende pleje og omsorg. Til det siger undersøgelsens ledende doktor, Jacqui Gabb:

- Det er et skift fra ideen om, at et ødelagt forhold bare skal glemmes og puttes væk. Det viser, at folk har lært noget af dem og det derfor kan være berigende.

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk, Aller Media.