Et kæledyr i sengen kan gøre, at du sover bedre

Hvis du slider med søvnen, og du ikke føler dig veludhvilet om morgenen, så er der måske en løsning, der er rimelig ligetil. 

Ifølge amerikanske forskere kan det nemlig bidrage positivt til din søvn, hvis du har et kæledyr i soveværelset om natten. 

Det er en søvnklinik i Arizona i USA, der har undersøgt, hvilken indvirkning det har på folks søvn, der der er et kæledyr i soveværelset. 

Fra august 2014 til januar 2015 spurgte de alle deres patienter om kvaliteteten af deres søvn, og hvordan de indrettede sig, når de skulle sove. 49 procent af de adspurgte havde kæledyr og over halvdelen af dem havde deres kæledyr med i sengen eller soveværelset.

Og her fortalte 20 procent af dem, at de mente dyret forstyrrede søvnen ved at snorke eller gå rundt, men dobbelt så mange svarede, at de oplevede det som en fordel at have dyret med i sengen eller soveværelset. 

41 procent sagde, at det at have en hund eller en kat eller andre andre kæledyr med i sengen gave dem tryghed, selskab og fik dem til at slappe af, hvilket gjorde deres søvn væsentligt bedre, end hvis de ikke var med. 

En enlig 64-årig kvinde fortalte, hvordan det gjorde hende gladere, når hendes hund sov under dynen i fodenden, mens en gift kvinde kaldte sine to små hunde for 'sengevarmere'. 

Derudover fortalte nogle af patienterne, at de uafhængigt af undersøgelsen havde anskaffet sig hund eller kat med der formål at slappe mere af. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip