Et klirrende transfervindue

Så for katten, der er fart på transfermøllen i disse dage. Den maler løs med nogle af de største navne i international fodbold i kværnen. Det hele startede sent mandag aften med historien om Mario Götzes overraskende og kontroversielle skifte fra Borussia Dortmund til Bayern München. Få timer senere blev kæmpetalentets skifte offentliggjort.

Men her stopper transfermøllens vinger ikke med at svinge lystigt. Historierne er eskaleret de seneste dage, og alle pile peger nu mod et af de mest begivenhedsrige og dramatiske internationale transfervinduer i mange år.

Dominobrikkerne falder

Der kan blive tale om et dominospil af hidtil uset karakter, når først det hele ruller. Bayern München har allerede igangsat en voldsom oprustning, og med de seneste dages udvikling skal også Borussia Dortmund på markedet med den helt store tegnedreng.

Heller ikke i FC Barcelona får pengepungen lov til at blive liggende i lommen efter fiaskoen i München tirsdag aften. Der skal hentes forstærkninger til midterforsvaret og en angriber

Men her stopper det slet ikke. Real Madrid mister efter al sandsynlighed José Mourinho til Chelsea. Dét scenarie kan kun komme til at tænde helt op under Roman Abramovic’ transferaktiviteter.

»Hvis Mourinho tager af sted, plejer han at få en del penge at gøre godt med, det nye sted han starter. Det får Chelsea til at handle,« siger Bjarne Jensen, der er tidligere talentspejder i Chelsea, men i dag arbejder for Frank Arnesen og Hamburger SV.

Bonus for Superligaen

Mourinhos afgang efterlader et trænersæde i Madrid, så også her skal en ny chef ud at bruge penge. Masser af penge. Hele denne kabale betyder stor travlhed på transfermarkedet både i kontinentets største klubber, men også længere nede af ranglisten. Måske endda i Danmark, hvor Bayern Münchens indkøb via kringlede stier i realiteten kan finde vej til Superligaen.

»Når de store klubber begynder at handle, kommer der penge ind i systemet. Det forplanter sig hele vejen ned. Der er rigtig mange klubber, som har ventet på, at de klubber, der har penge, skulle sætte dem i omløb,« forklarer Bjarne Jensen.

»Lad os tage et tænkt eksempel. Dortmund skal ud at finde en angriber. De kigger måske på en Andreas Cornelius. Så kan der tilgå FC København en hel del penge den vej. FCK skal så erstatte Cornelius, og det gør de sandsynligvis ved at købe en anden angriber i Danmark eller et andet sted i Skandinavien. På den måde ryger pengene helt til bunds,« fortsætter talentspejderen.

Kædereaktion

Den kædereaktion er nu igangsat, og det lover godt. Både for fodboldtosser med hang til spændende transfers, men i lige så høj grad for klubber over alt på kontinentet.

»Vi har savnet, at de store klubber lagde nogen penge i markedet, så der kom gang i det. Det har været nogle stille vinduer for mange klubber, som alle sammen har sagt ’vi har ikke noget at købe for, vi skal sælge først’. Det er en spiral, men nu ser det endelig ud som om, der sker noget,« slutter Bjarne Hansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip