»E.T.« og Spielberg briternes favoritter

Steven Spielbergs klassiker »E.T.« fra 1982 er den film, briterne holder mest af, når de tænker tilbage på alle livets biografoplevelser. Samtidig peger de på 1980erne som deres foretrukne filmårti.

»Selv om ‘80erne på mange måder er det tiår, moden sprang over, så fik det stor betydning for vores filmvalg«, hedder det i en udtalelse fra Samsung Electronics, der har gennemført en rundspørge med deltagelse af 1500 repræsentativt udvalgte voksne briter.

De placerer »E.T.« som en suveræn vinder på listen over yndlingsfilm, ligesom Spielberg i ligeså sikker stil løber med titlen som briternes foretrukne instruktør.

Den Oscar-belønnede filmskabers science fiction-eventyr om det lille rumvæsen, der vil ringe hjem, overhaler rivaler som »Bambi«, »Løvernes konge«, »Toy Story« og »Goonierne«.

På spørgsmålet om, hvilken film, folk helst vil se igen og igen, peger flertallet dog på Frank Darabonts fængselsdrama »En verden udenfor« fra 1994 med Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollerne.

»Frankly my dear, I don’t give a damn« - Rhett Butlers berømte afskedssalut til Scarlett O’Hara i »Borte med blæsten« - er briternes yndlingsreplik. Og godt 70 procent af undersøgelsens deltagere svarer »afslapning og virkelighedsflugt«, når de bliver spurgt om, hvorfor de nyder at se film i biografen eller fjernsynet.

Dagens Gossip