Et opkald kan forkorte sygefraværet

Et enkelt ring fra chefen på en sygedag kan faktisk få sygefraværet til at falde. Det viser en ordning fra Odense Kommune, hvor den blandt andet har været brugt i børne- og ungeforvaltningen. Og virkningen af 1-5-10-ordningen er så positiv, at den skal omfatte alle kommunens medarbejdere, skriver DR Fyn.

1-5-10 er kodeord for, at chefen skal ringe til den sygemeldte medarbejder på første, femte og tiende-dagen af sygemeldingen. Og det har ifølge økonomidirektør Bente Monsen haft en rigtig god virkning på især det korte sygefravær.

Region Syddanmark kører med en lignende ordning, hvor chefen ringer til de syge medarbejdere på aftalte tidspunkter. Her er erfaringen også et mindsket sygefravær, og det er ikke på grund af et større pres.

»Vi spørger ikke ind til, hvad der konkret er årsagen til sygefraværet. Vi spørger til, hvordan vi kan give medarbejderen nogle gode betingelser for, at han eller hun hurtigt kan vende tilbage til jobbet,« siger Bente Monsen til DR Fyn.

I den fynske by Bellinge er Helle Djelby, leder af vuggestuen Luna, vant til at ringe hjem til sin ansatte, når de er syge. Det har på godt et år nedbragt sygefraværet markant fra cirka ti dage pr. medarbejder om året til ganske få dage.

»Jeg tror, de har fået et andet fokus på det at være syg, og hvornår man er syg,« siger Helle Djelby til DR Fyn.

Målet er at skære endnu en dag af sygefraværet i kommunen i indeværende år. Sidste år faldt sygefraværet nemlig med næsten ti procent, hvilket svarer til en besparelse for Odense Kommune 37 millioner kroner, skriver DR Fyn.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip