Et skolebarn er dræbt af skolebus i Vejle

En otteårig dreng fra Vejle er fredag eftermiddag død, da han blev påkørt af en skolebus.

- Drengen kom løbende i samme retning som bussen og gled eller snublede og kom ind under bussen, da den drejede til højre for at vende, siger politikommissær Jørn Lindhardt, Sydøstjyllands Politi, til Ritzau.

Ulykken skete ved 14-tiden i nærheden af Kirkebakkeskolen i Bredballe uden for Vejle. Vejen Kirkebakken er fredag eftermiddag spærret for al trafik.

- Ulykkesstedet er afspærret, og alt disponibelt redningsmandskab er på stedet, siger politikommissær Jørn Lindhardt, Sydøstjyllands Politi.

Bussen kom kørende med 25 børn som passagerer. I første omgang forlød det, at drengen var en af passagererne, og at han blev påkørt, lige efter at han var blevet sat af ved et stoppested.

Men politiets afhøringer på stedet har givet et andet billede af ulykken, nemlig at drengen kom løbende og blev påkørt at skolebussen, da den var ved at dreje til højre hen mod en sportshal for at vende.

Det vides ikke, om drengen gled, fordi det var glat. Eller om der har været en anden årsag til, at han kom ind under bussen.

- Vi ved ikke, hvad der præcis skete. Men hvorom alting er, kommer han ind under bussen og er dræbt på stedet, siger Jørn Lindhardt.

De første meldinger gik ifølge TV2 på, at bussen var forulykket, men det er ikke tilfældet.

De pårørende er underrettet.

Børnene fra skolebussen er fredag eftermiddag samlet på skolen, hvor de modtager krisehjælp fra blandt andre en psykolog og en præst.

/ritzau/

Dagens Gossip