Et skridt tilbage kan forlænge iskaptajns karriere

Skrevet af admin

18/09/2015

Mest læste i dag

Niveaumæssigt er det et klart skridt ned ad bakke for ishockeylandsholdets kaptajn, Morten Green, at han i de næste tre sæsoner skal spille i den danske liga, Metal Ligaen.

Men skiftet fra den tyske klub Schwenninger Wild Wings til Rungsted kan på længere sigt ende med at blive en fordel, mener den 34-årige landskamprekordholder selv.

- Når man kommer op i min alder, kan det hjælpe, at man kommer til en liga, der ikke er lige så hård som den tyske eller svenske. Man spiller færre kampe i Danmark, og det betyder, at jeg får mere tid til at hvile kroppen, siger Morten Green.

Green gør fredag aften comeback i den hjemlige liga, 16 år efter at han som ungt stortalent forlod Rungsted for at tage til Leksand i Sverige.

Rungsted møder på udebane Odense Bulldogs, og Green får en helt central rolle hos de ambitiøse nordsjællændere.

- Jeg kommer til at være flere minutter på isen, end jeg har været vant til, men det gør forhåbentlig, at jeg finder mit højeste niveau.

- Jeg ved, at der er store forventninger til mig, efter at jeg har spillet så mange år i udlandet og haft en lang landsholdskarriere.

- Selv forventer jeg sådan set bare at yde mit bedste, og så kan jeg ikke gøre så meget ved det, hvis publikum bliver skuffet, siger Morten Green.

Det er ikke blot Rungsteds tilhængere, der glæder sig til at se manden med 17 VM-slutrunder på cv'et.

Også Rungsteds direktør, Thomas Friberg, har store forventninger til sin prominente nyerhvervelse.

- Da vi tog Green ind, var jeg en smule i tvivl, om han var ved at være lidt gammel. Men han har imponeret mig helt vildt. Han driver det hold, siger Thomas Friberg.

Der er face-off i Odense klokken 19.30.

/ritzau/