Et solstrejf i en vandpyt: Regn dominerer ugens vejr

Skrevet af admin

23/03/2015

Mest læste i dag

Kaffe på terrassen, en gåtur i skoven eller måske en isvaffel fra kiosken.

Danskere, der den kommende uge gør sig tanker om disse klassiske forårsaktiviteter, bør gøre alvor af tankerne allerede mandag. For resten af ugen bliver generelt våd og grå. Det fortæller meteorolog Anja Brydholdt fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Mandag er den dag, der tegner bedst den kommende uge, hvis man vil have solen at se. Særligt i den sydlige og østlige del af landet kan man få solen at se.

- Sammenligner man med resten af ugen, er det klart den pæneste dag, mens vi allerede fra tirsdag får regnvejr, fortæller Anja Brydholdt.

Resten af ugen kan solglade danskere højst gøre sig håb om et enkelt solstrejf i de mange vandpytter, der formentlig allerede fra tirsdag vil begynde at danne sig på ujævne veje.

Alle DMI's modeller er nemlig enige om, at det normalt så lunefulde danske forårsvejr bliver stabilt på den grå måde.

- Vi får en frontzone op over landet fra syd. Når den kommer herop, ligger den stort selv stille i nogle dage over Danmark.

- Den vil også have regn med sig. Vi får mellem fem og 10 millimeter i denne uge, fortæller Anja Brydholdt, der siger, at Danmark indtil nu har fået 25 millimeter regn i marts.

Med den kommende uges regn kommer vi næsten op på normalen for marts, der er 46 millimeter.

Foråret er traditionelt den tørreste tid på året med et gennemsnit på halvanden millimeter om dagen. På den måde er den kommende uge meget gennemsnitlig.

Det gælder også på temperaturfronten, hvor der bliver mellem fem og 10 grader. Nattefrosten, der gjorde et pænt comeback natten til søndag, ser til gengæld ud til at holde sig væk fra de fleste egne.

- Enkelte steder kan der godt komme ned omkring nul grader om natten, siger Anja Brydholdt.

/ritzau/