Et ud af fem huse sælges uden prisnedslag

Mange boligkøbere regner med klækkelige nedslag, når de skal købe bolig – og ikke uden grund. I gennemsnit bliver der nemlig barberet godt 100.000 kroner af udbudsprisen, når man køber en villa, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Men sådan er det ikke langt fra altid. En ny opgørelse over landets hushandler i årets første kvartal viser, at i 18 procent af handlerne sælges huset til prisen eller over prisen, hvor det for 2012 kun gjorde sig gældende i 12 procent. af hushandlerne.

- Det går bedre på boligmarkedet, og trods det gennemsnitlige prisnedslag fortsat ligger højt, oplever vi nu en tendens, hvor prisnedslaget de seneste måneder er blevet lavere, samtidig med at færre boligkøbere får forhandlet sig til et nedslag. Godt hver femte hussælger får solgt deres bolig til prisen, og i cirka 50 handler om måneden lykkes det faktisk sælger at få mere for boligen end udbudsprisen, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I første kvartal af 2013 har overbuddet i gennemsnit ligget på knap 130.000 kroner.

Andelen af huse solgt på overbud har ikke svinget meget de seneste år, men første kvartal af 2013 viser en stigende tendens til, at flere huse nu sælges til prisen eller over prisen.

Dagens Gossip