Etapeløbsvinder afsløret i EPO-snyd

Mustafa Sayar, der kører for det tyrkiske cykelhold Torku-Sekerspor, er blevet suspenderet af det internationale cykelforbund UCI, efter at han har leveret en positiv prøve i forbindelse med løbet Tour of Algeria i marts i år.

Den 24-årige tyrker blev nummer to i etapeløbet i Algeriet, inden han en lille måned senere vandt det otte etaper lange etapeløb i hjemlandet.

Mustafa Sayar har mulighed for at få sin B-prøve testet, inden dommen er definitiv, ligesom han kan se frem til at blive afhørt af det tyrkiske cykelforbund.

Sayars præstation i Tyrkiet Rundt fik mange til at løfte et øjenbryn, og deriblandt var Argos-Shimano-sprinteren Marcel Kittel, der lige nu nyder stor succes i Tour de France.

- Jeg har ikke ofte i mit liv været så vred over et resultat præsteret af en anden. Og jeg ser mange mennesker omkring mig, der har det på samme måde, skrev Marcel Kittel på Twitter i april efter Sayars afgørende sejr på løbets sjette etape, hvor tyrkeren angreb på en opkørsel mod målet på en bjergetape.

Det er andet år i træk, at holdet Torku-Sekerspor vinder Tyrkiet Rundt blot for at se vinderen blive ramt af en dopingsag. I 2012 vandt bulgareren Ivailo Gabrovski løbet for Torku-Sekerspor, inden han blev afsløret i dopingmisbrug og blev frataget sejren.

Nu kan samme skæbne overgå Mustafa Sayar, der i 2012-udgaven af løbet blev tredjesidst næsten to timer efter vinderen, og sker det, går den samlede sejr til Europcar-rytteren Natnael Berhane fra Eritrea.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip