Etapeløbsvinder afsløret i EPO-snyd

Mustafa Sayar, der kører for det tyrkiske cykelhold Torku-Sekerspor, er blevet suspenderet af det internationale cykelforbund UCI, efter at han har leveret en positiv prøve i forbindelse med løbet Tour of Algeria i marts i år.

Den 24-årige tyrker blev nummer to i etapeløbet i Algeriet, inden han en lille måned senere vandt det otte etaper lange etapeløb i hjemlandet.

Mustafa Sayar har mulighed for at få sin B-prøve testet, inden dommen er definitiv, ligesom han kan se frem til at blive afhørt af det tyrkiske cykelforbund.

Sayars præstation i Tyrkiet Rundt fik mange til at løfte et øjenbryn, og deriblandt var Argos-Shimano-sprinteren Marcel Kittel, der lige nu nyder stor succes i Tour de France.

- Jeg har ikke ofte i mit liv været så vred over et resultat præsteret af en anden. Og jeg ser mange mennesker omkring mig, der har det på samme måde, skrev Marcel Kittel på Twitter i april efter Sayars afgørende sejr på løbets sjette etape, hvor tyrkeren angreb på en opkørsel mod målet på en bjergetape.

Det er andet år i træk, at holdet Torku-Sekerspor vinder Tyrkiet Rundt blot for at se vinderen blive ramt af en dopingsag. I 2012 vandt bulgareren Ivailo Gabrovski løbet for Torku-Sekerspor, inden han blev afsløret i dopingmisbrug og blev frataget sejren.

Nu kan samme skæbne overgå Mustafa Sayar, der i 2012-udgaven af løbet blev tredjesidst næsten to timer efter vinderen, og sker det, går den samlede sejr til Europcar-rytteren Natnael Berhane fra Eritrea.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip