Etapevinder føler med Fuglsang: Var nødt til at køre

24-årige Romain Bardet (AG2R) blev en superpopulær vinder af 18. etape af Tour de France, da han kørte alene over målstregen i Saint-Jean-de-Maurienne.

Men den talentfulde franskmand fik hjælp fra uventet kant, da en motorcykel pløjede en stærkt kørende Jakob Fuglsang ned på vej op ad Col du Glandon, og Bardet føler med sin danske rival.

- Jeg er ked af det på hans vegne. Vi var i udbrud sammen, og jeg så, at han styrtede. Det var meget ærgerligt for ham, men jeg var jo nødt til at køre videre for at jagte etapesejren, siger Romain Bardet.

Fuglsang nåede aldrig op til Bardet igen og kunne rasende trille i mål på en femteplads et lille minut efter vinderen.

Danskerens uheld blev Bardets held, og sammenstødet lægger ingen dæmper på franskmandens forståelige glæde over at have sikret den kun anden franske etapesejr i årets Tour.

- Det var en fed følelse, og det var et ret følelsesladet øjeblik, da jeg kørte over stregen. Tour de France betyder et meget stort pres på os franske ryttere, siger Romain Bardet.

Der er blevet sagt og skrevet meget om den franske nedtur, efter at der sidste år sluttede franskmænd på anden-, tredje- og sjettepladsen i klassementet.

I år kniber det med at lande en plads i top-10. Bardet er lige akkurat nummer 10 som bedste franskmand efter torsdagens flotte sejr.

- Det er korrekt, at det gik ekstraordinært godt sidste år, men da havde vi også anderledes betingelser, siger han og henviser til, at Chris Froome og Alberto Contador udgik undervejs, mens Nairo Quintana slet ikke var til start.

- Vi har en god generation af unge franske ryttere, men vi er endnu ikke klar til at levere varen på 21 etaper i træk, siger Romain Bardet.

/ritzau/

Dagens Gossip