Etapevinder snupper andenplads fra Riis-rytter

Han vandt Schweiz Rundt i fjor. Og måske gør Rui Alberto Costa det igen.

For med sejren på den 206 kilometer lange syvende etape fra Meilen til La Punt cyklede den 26-årige portugisiske rytter fra Movistar Team op på en samlet andenplads - kun 13 sekunder efter den førende schweizer Mathias Frank fra BMC Racing Team.

Helt afskrive Team Saxo-Tinkoffs tjekkiske stjerne, Roman Kreuziger, som samlet løbsvinder kan man dog ikke.

Han blev nummer syv på etapen 22 sekunder efter Rui Alberto Costa og ligger dermed nummer tre i det samlede klassement, hvor han nu er 23 sekunder efter førstepladsen.

Lørdag køres ottende etape mellem Zernez og Bad Ragaz, men det bliver formentlig i søndagens afsluttende enkeltstart, at vinderen skal findes.

Syvende etape af Schweiz Rundt var på forhånd karakteriseret som løbets hårdeste. Forventningerne på det sportslige område blev indfriet.

Til gengæld fortjener arrangørerne af løbet ikke ros:

To kilometer før opløbet måtte udbryder-duoen Rui Alberto Costa og Tejay van Garderen stoppe op, fordi en transportabel port af tyk gummi faldt sammen umiddelbart inden rytterne skulle passere den. Det betød, at Bauke Mollema fik mulighed for at køre med om etapesejren. Hollænderens kræfter slog dog ikke til i det hidsige spurtopgør.

- Jeg er meget tilfreds med etapesejren, og at jeg kunne køre mig op i klassementet. Selvfølgelig vil jeg rigtig gerne vinde Schweiz Rundt igen. Men om det lykkes, må tiden vise, sagde Rui Alberto Costa efter løbet. 

Dagens Gossip