Etapevinderen kan forlade Touren hvert minut

Greg Van Avermaets kone er højgravid, og den belgiske BMC-rytter er klar til at tage hjem fra Tour de France med kort varsel, men han er formentlig godt tilfreds med, at barnet lader vente på sig.

For fredag vandt han for første gang i karrieren en etapesejr i Tour de France, da han sled sig først over målstregen på 13. etape, der sluttede på toppen af en kort, sej stigning.

- Jeg har besluttet at blive her lidt endnu, og så må vi se, hvad der sker. Jeg håber at kunne hoppe på et fly med det samme, hvis noget går i gang, og jeg følger selvfølgelig hele tiden med i, hvordan situationen er derhjemme, siger Greg Van Avermaet.

Van Avermaets flotte afslutning på stigningen i Rodez føjer endnu et kapitel til succeshistorien om BMC, der har haft stor succes i løbet.

Tejay van Garderen fastholder sin samlede andenplads efter Chris Froome. Rohan Dennis vandt enkeltstarten på 1. etape, holdet vandt holdtidskørslen i søndags, og BMC fører også holdkonkurrencen.

- Jeg er her for at støtte Tejay, og vi har jo gang i en fremragende Tour de France med tre etapesejre allerede, konstaterer Greg Van Avermaet.

Han formåede at holde Peter Sagan bag sig i den spændende afslutning.

- Det var virkelig hårdt. Jeg vidste ikke rigtig, hvem jeg havde bag mig. Jeg forsøgte at holde farten, men jeg var virkelig smadret, og de sidste 200 meter var meget lange. Jeg håbede bare, at han ikke kom forbi, lyder det fra Greg Van Avermaet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip