Etbenet terrorist har forladt Danmark

Den tidligere tjetjener og nuværende belgiske statsborger Lors Doukaev sidder ikke længere i et dansk fængsel, efter at han i 2011 blev idømt 12 års fængsel for terrorforsøg mod Morgenavisen Jyllands-Posten.

Torsdag rejste to betjente med Lors Doukaev til Belgien, hvor den terrordømte blev udleveret til de belgiske myndigheder, oplyser Københavns Politi.

- Han er på anmodning fra Belgien udleveret, efter at sagen har været behandlet i Justitsministeriet og Udenrigsministeriet. Rent fysisk skete udleveringen i torsdags, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Ritzau.

Den dengang 24-årige mand blev landskendt i september 2010 som den etbenede bombemand, da han ved et uheld sprængte sin egen hjemmelavede bombe på Hotel Jørgensen i København.

Lors Doukaev blev såret og senere anholdt i Ørstedsparken. Bomben menes tiltænkt Morgenavisen Jyllands-Posten, og han fik 12 års fængsel i 2011.

Lors Doukaev blev ud over fængselsstraffen udvist af Danmark for bestandigt.

Han mistede sit ben i en mineulykke i Tjetjenien, da han var 10 år, og navnet på den etbenede bomber blev fundet via hans karriere som amatørbokser med et ben.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip