EU blev ramt af mere terror i 2012

Det viser den årlige rapport fra den fælleseuropæiske politistyrke Europol.

»Terrortruslen er fortsat stærk i Europa. Den fortsætter med at udvikle sig fra etablerede grupper og netværk til mindre EU-baserede grupper og soloterrorister,« konkluderer rapporten »EU Terrorism Situation and Trend Report«.

Det var især Frankrig og Spanien, der var hårdt ramt i 2012, hvor antallet af terroranslag og terrorforsøg steg med hele 26 procent, skriver Reuters. I alt døde 17 personer i EU i forbindelse med et terrorangreb sidste år, de værste angreb foregik i Frankrig, hvor den såkaldte »Toulouse-mand« huserede i marts 2012 og i Bulgariens Burgas lufthavn, der blev ramt af et bombeangreb. I begge tilfælde døde syv personer, mens det mest dødelige angreb året før kostede to mennesker livet.

Europæisk terror udføres traditionelt af separatistgrupper i Spanien og Frankrig. I 2012 havde den baskiske separatistbevægelse ETA dog ingen drab på samvittigheden efter at have erklæret våbenhvile i oktober 2011.

Rapporten fra Europol viser, at europæiske terrorister i høj grad benytter internettet til at planlægge angreb og kommunikere med ligesindede.

Europol definerer terrorisme som en intenderet handling, som kan skabe alvorlig skade, og som anvendes til at skræmme en befolkning, tvinge en regering til at handle, eller som destabiliserer politiske, økonomiske eller sociale strukturer.

Dagens Gossip