EU-chef forsvarer EU-chef: Han har ingen skyld i brexit

Jean-Claude Juncker, formanden for EU-Kommissionen, er den sidste mand på kloden, som fortjener rollen som syndebuk efter Storbritanniens beslutning om at sige farvel til EU.

Så stærkt var forsvaret fra EU-præsidenten, Donald Tusk, da de to præsenterede unionens fælles mål efter et topmøde i Bruxelles onsdag.

- Jeg mener, at Jean-Claude Juncker er den sidste person, man kan anklage for skyld i det negative resultat af folkeafstemningen i Storbritannien. Jeg kan ikke forstå den slags spekulationer, siger Donald Tusk.

Netop luxembourgeren er ellers et centralt navn, der er dukket op i den hidsige søgen efter en skyldig i den ulykkelige skilsmisse.

EU-præsidenten er ofte uenig med Juncker i mangt og meget. Men da en journalist spørger til Junckers ansvar, lyder det fra Tusk, at spørgsmålet er uretfærdigt.

EU-Kommissionen er ikke den politisk ansvarlige institution for udfaldet, lyder det fra Tusk.

- Det er et fælles ansvar. Jeg mener, at jeg er det bedste vidne. Kommissionens forberedelser til forhandlingerne gik til grænsen - og over grænsen - for det mulige i henhold til traktaterne. Og det acceptable for vore medlemslande, siger Donald Tusk.

Briterne har endnu ikke bedt om at få aktiveret EU-traktatens artikel 50, der formelt skal sætte gang i skilsmissen. Derfor er Storbritannien fortsat fuldgyldigt medlem med rettigheder og forpligtelser.

EU-landene slog på mødet fast, at de ønsker en ansøgning om britisk udmeldelse så snart som muligt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip