EU-direktiv: E-cigaretter skal fortsat være lette at købe

Der har igennem den seneste tid været meget snak omkring e-cigaretter. EU har sat mere og mere fokus på emnet, for at finde frem til en optimal regulering af den elektroniske cigaret.

Selvom et flertal af de 28 medlemslande var for en regulering af e-cigaretter som et lægemiddel valgte EU-parlamentet at bibeholde den forholdsvise lette tilgængelighed til e-cigaretten for forbrugerene, men der vil ske en række stramninger omkring brugen af smagsaromaer.

Nye tobaksregler: Kompromis om e-cigaretten på plads

Den nye belutning skal først igennem de formelle instanser og vil derfor først træde i kraft fra midten af 2014, oplyser Niels Johansen fra XSmoke.com.

Der vil blive indført endnu flere restriktioner omkring brugen af smagsaromaer, hvilket også kommer til at gælde for traditionelle tobaksprodukter. Tilbage i oktober måned blev det vedtaget, at mentolcigaretter skulle forbydes, hvilket indføres igennem de næste 4 år.

Chokolade- og jordbærsmag skal nu følge trop og fjernes også fra markedet.

Grunden til at de mange smagsvarianter nu forbydes skyldes angsten for, at disse kan virke tillokkende overfor især unge mennesker. Dette modargumenteres dog af såvel forbrugere som eksperter.

Muligheden for en bred vifte af smagsvarianter er vigtigt for mange, som produktet netop er tilegnet til. En nylig rundspørge med næsten 5.000 deltagende, viser, at netop udvalget af smagsvarianterne er meget vigtigt, netop for at opnå succes med e-cigaretten.

EU's ministerråd er af den klare overbevisning, at en stramning af e-cigaretter med mulighed for påfyldning af væske, er en nødvendighed. Man mener ikke denne model er sikker nok sammenlignet med modeller, hvor væsken er doseret på forhånd. Det er simpelthen for farligt, når man selv doserer væsken.

FAKTA: Det siger de om EU's nye tobaksregler

Der går også spekulationer i, at narkomaner vil udnytte denne væske.

- Det er ganske positivt, at man fra EU's side har valgt at sætte e-cigaretten højt på dagsordnen. Vi er mange der har snakket om en bedre og mere klar lovgivning på området, igennem de sidste par år. Nu er tendensen med e-cigaretter blevet så stor, så det også har betydning for politikerne. Fremtiden for e-cigaretten og damperne heraf ser lys ud, så længe EU vil lytte mere og mere til videnskaben, siger Niels Johansen fra XSmoke.com.

Hvis direktivet fra EU bliver vedtaget, vil det betyde at der højest må være 20 milligram nikotin per milliemeter i de flasker med væske, der sælges. Desuden skal lågene på flaskerne børnesikres.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip