EU-Domstolen: ATP kan slippe for moms

EU-Domstolen går imod det danske skatteministerium i en dom afsagt torsdag om, hvorvidt alle ydelser fra Arbejdsmarkedets Tillægspension, ATP, kan fritages for moms.

Ifølge domstolen skal EU's momsdirektiv fortolkes sådan, at pensionskasser som ATP kan være fritaget for moms, hvis en række betingelser i øvrigt er opfyldt. Og det gør ifølge domstolen ingen forskel, hvordan bidrag og ydelser fra ATP bliver ind- og udbetalt.

Skatteministeriet afviste i 2005 at fritage ATP for moms - undtagen for de ydelser, der vedrører modtagelse og indløsning af check.

ATP indbragte ministeriets afgørelse for Østre Landsret, som har spurgt EU-Domstolen om, hvad der er den rette fortolkning af momsdirektivet.

Dommen opridser en række betingelser, der skal være opfyldt, for at investeringsforeninger som ATP kan slippe for moms.

Det handler blandt andet om, at de skal finansieres af de personer, der skal have pensionerne udbetalt, at de fælles investeringer skal gøres ud fra et princip om risikospredning, og at risikoen skal bæres af pensionskunderne.

Det har i den forbindelse ingen betydning, at pengene rent praktisk bliver indbetalt af arbejdersgiverne, og at størrelsen af indbetalingerne til ATP er fastsat gennem overenskomster. Og det betyder altså heller ikke noget, hvordan pensionen i sidste ende bliver udbetalt.

Sagen går nu tilbage til Østre Landsret, som skal træffe den endelige afgørelse i den danske sag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip