EU er tilfreds med Googles nye indrømmelser

Skrevet af admin

05/02/2014

Dagens topnyheder

Et langvarigt tovtrækkeri mellem Google og EU er tilsyneladende på vej mod en afslutning, efter at den globalt dominerende internetsøgetjeneste har leveret en række indrømmelser, som EU-Kommissionen har efterspurgt.

- Jeg mener, at det nye udspil fra Google efter lange og vanskelige samtaler kommer kommissionens bekymringer i møde, siger EU's konkurrencekommissær, Joaquin Almunia.

Sagen udspringer af den måde, Google præsenterer søgeresultater, hvilket har fået flere konkurrenter til at klage.

Google garanterer med de nye indrømmelser, at tre konkurrenter "valgt på baggrund af en objektiv metode," fremover vil være synlige på en for brugeren tydelig facon, der er sammenlignelig med den måde, Google præsenterer egne ydelser".

- Uden at forhindre Google i at forbedre egne ydelser giver de nye indrømmelser brugerne et reelt valg mellem konkurrerende udbud præsenteret på en sammenlignelig måde. Brugerne kan så vælge det bedste alternativ, siger konkurrencekommissæren.

- På denne måde kan både Google og selskabets konkurrenter udvikle og forbedre sine ydelser.

EU-Kommissionen vil tage endelig stilling til sagen, efter at de selskaber, som har klaget over Google, har givet deres mening til kende.

Striden mellem Google og kommissionen har stået på i flere år, og kommissionen har haft selskabet under lup siden 2010 efter klager fra blandt andre Microsoft.

Kommissionen advarede i marts 2013 Google om, at virksomheden lænede sig op ad en sag for at misbruge sin dominerende position på markedet for søgninger og reklamer præsenteret i forbindelse med søgeresultater.

Google svarede ved at tilbyde en række indrømmelser. Dem sendte EU-Kommissionen i høring, men i første omgang var EU ikke tilfreds med søgetjenestens svar.

Flere gange siden har EU rykket for flere indrømmelser, og kommissionen har skubbet på for en løsning ved at true med bøder på op til 10 procent af selskabets årlige omsætning.

Google sidder ifølge EU-Kommissionen på 90 procent af det europæiske marked for generelle søgninger på internettet.

/ritzau/