EU forlænger særgodkendelse af dansk bankredning

EU-Kommissionen forlænger torsdag igen sin særgodkendelse af det danske system for afvikling af banker, sådan som det foregår gennem den danske stats afviklingsbank, Finansiel Stabilitet.

- Ordningen sigter mod at muliggøre markedsbaserede løsninger for nødlidende banker i form af enten en velordnet afvikling eller et fuldt eller delvist salg, via en proces på konkurrencedygtige vilkår.

- Ordningen udgør et passende og forholdsmæssigt rimeligt indgreb for at undgå alvorlige forstyrrelser i den danske økonomi, hedder det i en meddelelse fra EU-Kommissionen.

Finansiel Stabilitet, der siden etableringen i juni 2010 blandt andet har været anvendt over for Vestjysk Bank og Roskilde Bank, fik første gang EU-Kommissionens godkendelse i september 2010.

Godkendelsen er siden blevet forlænget et par gange - og gælder i denne omgang frem til 30. juni i år.

EU-Kommissionens særgodkendelse foregår efter en justeret udgave af EU's normalt meget restriktive regler for statsstøtte.

Reglerne skal sikre, at EU's medlemslande i forbindelse med den økonomiske krise under helt særlige betingelser kan yde statsstøtte - men uden at det skader den normale konkurrence på bankmarkedet og med så få udgifter for skatteyderne som muligt.

/ritzau/

Dagens Gossip