EU forlænger sanktioner mod Rusland

EU's medlemslande har fredag vedtaget at forlænge sanktionerne mod Rusland endnu et år for at protestere mod landets annektering af halvøen Krim for to år siden, oplyser ministerrådet i en pressemeddelelse.

- Rådet har forlænget sanktionerne indtil 23. juni 2017 som en reaktion på Ruslands ulovlige annektering af Krim og Sevastopol i Ukraine, hedder det i pressemeddelelsen.

Sanktionerne rammer investeringer, turismen og dele af Ruslands eksport og import.

Det betyder blandt andet, at europæiske eller EU-baserede selskaber ikke kan handle med firmaer på Krim, og at europæiske krydstogtskibe ikke må lægge til kaj i Krims havne.

Der er samtidig spekulationer om, at EU også vil forlænge de bredere økonomiske sanktioner mod Rusland, fordi russerne ikke har overholdt våbenhvilen i det østlige Ukraine, skriver AFP.

Kilder i EU siger ifølge nyhedsbureauet, at de økonomiske sanktioner sandsynligvis vil blive forlænget med yderligere seks måneder i slutningen af juli.

Sanktionerne, som rammer den økonomiske sektor, blev indført efter nedskydningen af et Malaysia Airline-fly i juli 2014, som EU beskylder prorussiske separatister for at stå bag.

På et økonomisk topmøde i St. Petersborg sagde Ruslands præsident, Vladimir Putin, fredag, at han er klar på en frisk start.

- Vi bærer ikke nag og er villige til at række ud til vores europæiske samarbejdspartnere, men naturligvis kan det ikke være et ensidigt spil, sagde Putin.

Han understregede, at det er EU's indførelse af sanktioner, der har ført til "sammenbruddet" i relationen til EU.

EU har bundet en potentiel ophævelse af sanktionerne op på implementeringen af en aftale, som blev mæglet mellem lederne af Tyskland og Frankrig i Minsk i februar 2015. Aftalen blev indgået for at stoppe den prorussiske opstand i det østlige Ukraine.

Tidligere på ugen besøgte EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, Rusland for første gang, siden sanktionerne blev indført.

Hans budskab til Putin var, at sanktionerne først kan ophæves, når Minsk-aftalen er gennemført.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip