EU forlænger støtte til landmænd ramt af russisk boykot

EU vil fortsat yde støtte et stykke ind i næste år for de europæiske landmænd, der er hårdest ramt på pengepungen af det russiske importforbud af fødevarer fra EU.

Hjælpen er ifølge EU's landbrugskommissær, Phil Hogan, udtryk for EU's solidaritet med de landmænd, der er hårdest ramt af det russiske importforbud.

- Vi skal stadig tilbyde et sikkerhedsnet for producenter, som fortsat oplever vanskeligheder i forbindelse med forbuddet, siger Hogan i en pressemeddelelse.

I sidste måned meddelte Rusland, at der i yderligere et halvt år vil være importforbud af en række fødevarer fra EU-landene.

Det er en reaktion på, at EU har forlænget de sanktioner mod Rusland, som blev indført på grund af konflikten i Ukraine.

Det russiske forbud mod import af en række landbrugsprodukter fra EU omfatter frugt, grøntsager, kød, fjerkræ, fisk og mejeriprodukter.

Forbuddet har været i kraft siden august sidste år og har for nogle landmænd ramt ekstra hårdt, fordi eksporten til Kina er stilnet af i samme periode.

Særligt for svinekød gælder, at Rusland lukkede ned for import fra Europa allerede i januar sidste år - officielt fordi der var fundet enkelte tilfælde af svinepest blandt vildsvin i Litauen.

Siden marts i år har svinebønderne kunnet få EU-støtte til privat oplagring af noget af det kød, de ikke kan sælge til Rusland. Samme støtte er givet til mælkeproducenterne.

Frugt- og grøntavlerne får hjælp i form af, at deres varer bliver opkøbt og enten sendt videre til velgørende organisationer eller anvendt i produktion af dyrefoder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip