EU-formand ser ny britisk regering som intern partiløsning

Europaparlamentets formand, tyskeren Martin Schulz, langer kraftigt ud efter Theresa Mays nye britiske regering.

Schulz mener, regeringen vil fortsætte det, han kalder "en ond cirkel", som vil gøre ondt på både Storbritannien og Europa.

Han siger, at Mays regering - ligesom David Camerons - er baseret på at løse interne splittelser i det konservative parti i stedet for at fremme nationale interesser.

- Vi vil arbejde konstruktivt sammen med den nyvalgte britiske regering i disse vanskelige tider, som vi også har gjort tidligere, oplyser formanden for EU-Parlamentet i en erklæring.

- Sammensætningen af den nye regering viser imidlertid, at fokus i mindre grad er på landets fremtid og mere er på at tilfredsstille den interne samhørighed i det konservative parti, tilføjer han.

Martin Schulz siger videre, Storbritannien er nødt til at bryde den onde cirkel, som har direkte betydning for resten af Europa.

- Vi står i en usikker og vanskelig situation i Europa, hvorfor alle involverede er nødt til at handle ansvarligt, siger han.

Hidtil har Storbritanniens nye premierminister udnævnt Boris Johnson til udenrigsminister, David Davis til minister med ansvar for at forlade EU, Philip Hammond til finansminister, Amber Rudd til indenrigsminister, Liam Fox til minister for international handel og Elizabeth Truss til justitsminister.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip