EU holder krisemøde om Egypten onsdag

Alene i det seneste døgn er 24 politifolk blevet dræbt i et bagholdsangreb på Sinaihalvøen, og flere end 30 fanger har mistet livet under mystiske omstændigheder i myndighedernes varetægt.

Indenrigsministeriet oplyser ifølge Reuters, at 36 medlemmer af Det Muslimske Broderskab blev kvalt af tåregas under flugtforsøg fra et fængsel, mens det, der betegnes som en »juridisk kilde«, siger til nyhedsbureauet, at 38 medlemmer af Det Muslimske Broderskab døde af kvælning i en overfyldt politibil, som de blev transporteret i.

Mandag måtte en række EU-ambassadører i unionens sikkerhedspolitiske komite afbryde deres ferie for at tilrettelægge onsdagens ministermøde, og efter planlægningsmødet sagde EUs særlige udsending til Egypten, Bernardino León, blandt andet, at der ikke var diskuteret sanktioner mod Egypten, men at der vil blive udarbejdet et katalog med forslag til, hvordan EU skal reagere på situationen i Egypten.

Den tyske kansler Angela Merkel har for eksempel foreslået, at EU kunne indefryse nye våbenleverancer til det egyptiske militær.

Bernardino León gav også udtryk for, at ansvaret for den vold og polarisering, der har rystet Egypten, ikke alene er den midlertidige regerings ansvar. Samtidig erklærede han også, at det stadig er muligt at finde en politisk løsning, og at der stadig er demokratiske kræfter tilbage i Egypten - som han i øvrigt betegnede som EUs vigtigste partner i Mellemøsten.

Rent finansielt taler EU med en vis vægt over for de egyptiske ledere.

EU har afsat en milliard euro i bistand til Egypten i året 2012-2013, men bistanden er afhængig af politiske og juridiske fremskridt. Derfor er der på grund af manglende reformer ifølge AFP ikke udbetalt en eneste euro i direkte støtte til regeringen i Cairo siden 2012.

Flere end 800 mennesker har mistet livet i Egypten siden onsdag, hvor sikkerhedsmyndighederne ryddede to teltlejre i Cairo, som tilhængere af den afsatte og fængslede præsident, Mohamed Morsi, havde etableret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip