EU-kommissær er bekymret over dansk hackersag

EU's kommissær for indenrigsanliggender, svenske Cecilia Malmström, betegner det som bekymrende, at den danske hackersag også ser ud til at have ramt EU's Schengensamarbejde, hvor man samler informationer om efterlyste i det såkaldte SIS-system.

- Det er bekymrende. Vi håber at få lejlighed til at diskutere det lidt i dag. Vi har netop fået oplysning om det, siger Malmström på vej ind til fredagens EU-indenrigsministermøde i Luxembourg.

- Det er klart, at det er bekymrende, når man ikke ved, om oplysningerne er blevet udbredt videre, eller om de bliver i de igangværende retshandlinger.

- Det er naturligvis meget alvorligt, og alle medlemslande må sørge for at have tilstrækkelig beskyttelse, så det her ikke kan ske, siger Malmström.

Ifølge Malmströms talsmand blev kommissionen orienteret om sagen fra de danske myndigheder i mandags, 3. juni.

Som det er rutine ved den form for brud på it-sikkerhed af EU's systemer, vil der inden for den nærmeste fremtid blive holdt et EU-møde på ekspertniveau, så landene kan få mere klarhed over, hvad der er sket.

Foreløbig siger kommissæren, at hun ikke ved, om indbruddet kun har ramt den danske del af SIS, eller om det gælder hele det europæiske system.

- Vi har ikke detaljerede informationer om alt endnu. Vi må afvente lidt endnu, siger kommissæren.

/ritzau/

Dagens Gossip