EU-Kommissionen trækker Danmark i retten

Danmarks nøl med at lave en vandmiljøplan får nu EU-Kommissionen til at sende sagen til EU-Domstolen. Det meddeler kommissionen i en pressemeddelelse torsdag.

- EU-Kommissionen tager Danmark i retten for ikke at lave planer for håndteringen af sine vandløb. Disse planer er afgørende for at sikre tiltag, der skal give danske vandløb betegnelsen "god status" i 2015 - og som skulle have været vedtaget inden december 2009.

- Forsinkede planer kan betyde, at man ikke opnår den nødvendige vandkvalitet. Kommissionen sender nu på anbefaling af miljøkommissær Janez Potocnik sagen til EU-Domstolen, hedder det i pressemeddelelsen.

Sagen om Danmarks manglende efterlevelse af EU's vandrammedirektiv har ulmet i EU-systemet i flere år.

I april forrige år jublede daværende miljøminister Ida Auken (SF) ellers over, at EU-Domstolen meddelte, at den droppede en tidligere sag mod Danmark, da planerne var undervejs.

Men siden blev de danske vandplaner i december 2012 - herunder de omdiskuterede randzoner - underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet, fordi der havde været for korte høringsfrister.

I maj 2013 oplyste daværende, fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF), at en ny høringsrunde var sat i sving med en frist på seks måneder.

I oktober sidste år rykkede kommissionen så igen i Danmark for at se planerne, der er en udmøntning af EU's vandrammedirektiv, som skal sikre, at der er god økologisk tilstand i såvel grundvand som i åer, søer og kystnære farvande i 2015.

- Da der af denne grund ikke er nogle planer på plads i Danmark i øjeblikket, genindleder kommissionen proceduren, skrev kommissionen dengang.

/ritzau/

Dagens Gossip