EU kræver ligestilling i forskning

I løbet af de kommende syv år skal puljen uddele 525 milliarder kroner til forskning og innovation, og som noget nyt er ligestilling fremhævet som et tema, alle forskningsgrupper skal tænke ind i deres projekt, hvis de vil gøre sig håb om at få støtte. Det er blandt andet målet at rette op på manglen på kvindelige forskere i Europa.

»Hvis du kommer med et projekt kun med mænd, så får du nok ikke nogen penge,« siger europaparlamentariker Britta Thomsen (S), medlem af parlamentets forskningsudvalg og ligestillingsudvalg, til Information.

Selv om den officielle aftaletekst for Horizon 2020 endnu ikke er offentliggjort, fastslår en talsmand for EU-Kommissionen, at ligestilling bliver et centralt tema i alle forskningsprojekter fra start til slut.

»For første gang i de europæiske forskningsprogrammers historie er målet om at fremme ligestilling mellem mænd og kvinder udtrykkeligt fastsat i Horizon 2020 som et tværgående emne for alle dets forskningsprogrammer,« skriver kommissionens talsmand for forskning, Michael Jennings, i en kommentar til Information.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip