EU-kritisk magasin lukker efter 40 års bladsalg

Det EU-kritiske månedsmagasin Notat udkommer efter juni ikke længere på skrift efter mere end 40 år på markedet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra magasinet, som nu skifter spor. Udgiveren vil i stedet fokusere på at samle borgere til debatmøder og konferencer samt udbrede kendskabet til disse.

- Et lille trykt medie er ikke nok til at finde på løsninger på de store problemer i EU, siger ansvarshavende redaktør Rasmus Nørlem Sørensen.

Tiden og abonnementstallet gør det trykte magasin til et for stort arbejde og for stor en udgift, i forhold til hvad der kommer ud af det.

Notat er et magasin om EU, der siden 1973 er udkommet som enten ugeavis, 14-dages-avis, som dagblad eller som senest et månedsmagasin.

Flere personligheder har bidraget til eller redigeret bladet gennem tiderne såsom forfatter og debattør Ebbe Kløvedal Reich, EU-parlamentsmedlem for først Folkebevægelsen mod EF og siden Junibevægelsen Jens Peter Bonde og EU-korrespondent for DR Ole Ryborg.

Op til folkeafstemninger har bladet haft sine største oplag, men fra midt i juni udkommer bladet for sidste gang på tryk.

Det vil i stedet fortsætte med at informere i nyhedsbreve, som netavis og i bogform.

Magasinet er siden 2010 blevet udgivet af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), hvis formål er at fremme debatten om EU.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip