EU lægger pres på egyptisk overgangsregering

Under besøget vil Catherine Ashton forsøge at lægge pres på overgangsregeringen for at sikre en snarlig tilbagevenden til demokratiet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Jeg tager til Egypten for at forstærke vores budskab om, at det er nødvendigt med en fuldt inkluderende politisk proces, som inddrager alle de grupper, der støtter demokrati,« lød det fra Catherine Ashton inden besøget.

Onsdag er det præcis to uger siden, at landets første demokratisk valgte præsident Mohamed Morsi blev afsat af militæret.

Tirsdag tog landets midlertidige statsleder, Adli Mansour, 33 primært liberale og teknokratiske ministre i ed på præsidentpaladset. Ikke én ministerpost er besat af et medlem fra Egyptens islamistiske grupperinger.

Hverken Det Muslimske Broderskab, den indflydelsesrige bevægelse, som den afsatte præsident Mohamed Morsis parti hører til, eller det ultrakonservative parti Al-Nur ønsker at blive en del af landets midlertidige ledelse, som af Det Muslimske Broderskab er blevet udråbt som »illegitim«.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip