EU-ledere: Ny græsk regering skal overholde låneaftale

Skrevet af admin

20/08/2015

Dagens topnyheder

Græsk valg eller ej, det er vigtigt, at den kommende, nye regering overholder betingelserne i den nye lånepakke, som den nu afgående græske premierminister Alexis Tsipras har underskrevet.

Sådan lyder reaktionerne fra EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers stabschef, Martin Selmayr, og eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem.

- Det er altafgørende, at Grækenland fastholder deres forpligtelse til eurozonen, siger Jeroen Dijsselbloem til Reuters og fortsætter:

- Jeg erindrer den brede opbakning fra det græske parlament for den nye lånepakke, og jeg håber, at det nye valg vil føre til endnu mere opbakning fra det græske parlaments side.

Jean-Claude Juncker's stabschef mener endda, at det nye valg måske kan vise sig at være en fordel.

- Et hurtigt valg kan bidrage til at opnå endnu mere støtte til ESM's stabiliseringsprogram, som premierminister Tsipras lige har underskrevet på vegne af Grækenland, siger Martin Selmayr på Twitter med henvisning til den tredje og netop underskrevne lånepakke, som tildeler Grækenland 86 milliarder euro over tre år frem til 2018.

Lånepakken er blevet tildelt på betingelse af, at der bliver indført gennemgribende reformer og ændringer i det græske samfund.

/ritzau/