EU lemper krav til budgetterne

EU er klar til at lette på kravene til de enkelte landes finanspolitik. I løbet af onsdagen vil EU give fem af de største lande tilladelse til at overskride grænserne for, hvor store deres budgetunderskud må være.

EU sender derved det hidtil klareste signal om, at det er på vej til at bevæge sig væk fra den hidtidige krisepolitik. Det skiver Financial Times' website, ft.com.

Det er ved den årlige godkendelse af de enkelte landes nationale budgetter, at Frankrig, Spanien, Holland og Belgien vil få lov til at overskride grænsen, der hedder, at budgetunderskuddet højst må udgøre tre pct. af BNP.

Samtidig vil den stramme overvågning af Italiens finanspolitik blive løsnet, selv om den nye italienske premierminister har besluttet at aflyse en del af de skattestigninger, som forgængeren havde besluttet.

EU Kommissionen vil give tilladelserne under den forudsætning, at regeringerne i de enkelte lande vil sætte skub i de arbejdsmarkedsreformer, der ellers er gået i stå. Kommissionen mener, at forsinkelsen med at få reformerne gennemført har bidraget til krisen med den høje arbejdsløshed i EU.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip