EU-modstandere vinder terræn i britisk opgør

Skrevet af admin

06/06/2016

Dagens topnyheder

Kampagnen for at få Storbritannien til at træde ud af EU vinder terræn. Den fløj, som er imod EU-medlemskabet, fører i to nye meningsmålinger fra YouGov og ICM med fire-fem procentpoint.

Bevægelsen mod et såkaldt brexit sker kun tre uger før folkeafstemningen 23. juni, og både ja- og nej-siden er ved at optrappe kampen for at vinde tvivlerne for deres sag.

ICM-målingen blev foretaget 3. og 5. juni blandt 1741 vælgere. Den viste, at 48 procent vil ud af EU, hvor det i sidste uge var 47 procent.

43 procent vil ifølge målingen stemme for, at Storbritannien forbliver et EU-land.

Målingen fra YouGov, der er foretaget blandt 3495 vælgere i dagene 1.-3. juni, viser, at 45 procent vil stemme for at træde ude, mens 41 procent vil stemme for at blive.

I begge målinger er nej-siden, som ønsker et brexit - altså et farvel til EU - blevet styrket.

Omkring 11 procent af vælgerne er ifølge målingen i tvivl.

Den britiske centralbank, Bank of England, har tidligere udtalt, at usikkerhed om folkeafstemningen dæmper den økonomiske vækst i landet.

Den Internationale Valutafond og Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD, har også advaret mod følgerne, hvis EU-skeptikerne stemmer et brexit igennem ved afstemningen den 23. juni.

Bookmakere i London tror stadigt mere på, at de britiske vælgere vil stemme for at blive i EU.

Tre uger før folkeafstemningen vurderer Ladbrokes at chancerne for et ja til at blive i EU er som 10 ud af 13.

/ritzau/Reuters