EU overvejer særtopmøde om Ukraine

Den tilspidsede situation i Ukraine ser nu ud til at få EU-præsident Herman Van Rompuy til at indkalde de 28 stats- og regeringschefer til møde i Bruxelles med kort varsel.

Rygterne om et ekstraordinært EU-topmøde begyndte at svirre i weekenden. Og mandag lægger EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, i en tale i Berlin op til, at planerne er tæt på at blive til virkelighed.

- Vi har allerede udtrykt vores meget alvorlige bekymring over situationen. Situationen er ikke blevet bedre. Vi samarbejder selvfølgelig med alle vores medlemslande for at finde et fælles, klart svar på udviklingen.

- I dag er der udenrigsministermøde. Og meget snart vil også stats- og regeringscheferne mødes for at finde et fælles svar, siger Barroso i talen.

Formelt er det EU-præsident Herman Van Rompuy, der skal indkalde til et eventuelt ekstra topmøde.

Van Rompuys vicetalsmand, Preben Aamann, bekræfter mandag eftermiddag overvejelserne over for Ritzau.

- Vi overvejer det, men der er på nuværende tidspunkt ikke indkaldt til ekstraordinært møde blandt stats- og regeringscheferne, siger talsmand Preben Aamann til Ritzau.

Ifølge flere kilder går overvejelserne på at holde et uformelt topmøde i midten eller slutningen af indeværende uge.

Flere medier mener at vide, at det i givet fald bliver torsdag, inden mange af stats- og regeringscheferne rejser videre til det konservative EPP's partimøde i den irske hovedstad, Dublin.

Den endelige beslutning ventes først truffet, når udenrigsministrene senere mandag har afsluttet deres ekstraordinære møde, som også blev indkaldt med kort varsel lørdag aften.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip