EU-Parlamentet udskyder afstemning om handelsaftale

EU-Parlamentet skulle have stemt om sine anbefalinger til en frihandelsaftale med USA, der også går under navnet TTIP, onsdag.

Men parlamentsformand Martin Schulz har tirsdag besluttet at udskyde afstemningen.

Grunden lyder, at der er for mange - flere end 200 - ændringsforslag og forespørgsler for såkaldte opdelte og separate afstemninger til den tekst, der skulle stemmes om.

Når der er så stort et antal, så parlamentsformanden ifølge reglerne vælge at udskyde afstemningen, som Martin Schulz har besluttet at gøre.

Anbefalingerne til en frihandelsaftale, som EU-Kommissionen er forhandler på, skal nu tilbage i parlamentets handelsudvalg.

Et af de helt store stridspunkter i forhandlingerne drejer sig om en såkaldt investoraftale, og hvordan man løser tvister om investeringer på tværs af landegrænser.

Det er kun en uge siden, at er flertal i handelsudvalget stemte for, at parlamentet skal anbefale kommissionen at tage en investoraftale med i de videre forhandlinger med USA.

Men det er langt fra alle i parlamentet, som deler den holdning, og afstemningen onsdag så ud til at kunne gå begge veje.

Debatten om TTIP onsdag formiddag kommer stadig til at finde sted.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip