EU-Parlamentets formand: Svært øjeblik for EU og briterne

Det er et svært øjeblik for både EU og Storbritannien, siger Europaparlamentets formand, Martin Schulz, efter at briterne har besluttet at forlade det europæiske samarbejde.

- Vi er meget kede af de britiske vælgeres beslutning, men det er et suverænt udtryk for de britiske vælgeres ønske om at forlade Den Europæiske Union, siger Martin Schulz.

- Det er et svært øjeblik for begge sider – både for Den Europæiske Union og for Storbritannien, siger Schulz fredag efter et møde med formændene for parlamentets politiske grupper.

Europaparlamentet bliver indkaldt til et ekstraordinært møde i Bruxelles på tirsdag klokken 10 - samme dag, som EU-topmødet starter - og her vil parlamentet vedtage en resolution med en vurdering af folkeafstemningens resultat og de næste skridt, der skal tages.

Martin Schulz siger, at Europaparlamentet ifølge EU-traktatens artikel 50, der beskriver vejen ud af EU, vil være "fuldt involveret i alle de næste skridt".

- Europaparlamentet vil spille en aktiv rolle i den proces, siger han.

Martin Schulz siger, at parlamentet tager til efterretning, at den britiske premierminister, David Cameron, vil træde tilbage, "men først i oktober", og det vil skabe debat, om hvor hurtigt artikel 50 kan iværksættes, forudser parlamentsformanden.

- Vi er i Europaparlamentet forberedte på at bidrage med alt, hvad vi har, til en konstruktiv proces, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip