EU-politiker: Lakridspiberne er vor tids krumme agurker

Det er den socialdemokratisk EU-politiker og medlem af Europa-parlamentet, Christel Schaldemose, der i dag i dette læserbrev tager sagen om lakridspiberne op.

I brevet sammenligner hun lakridspiberne med debatten om de krumme agurker - og du kan læse indlægget her:

- Lakridspiben er blevet vor tids krumme agurker. Jeg har læst, at Jens Rohde (V) bruger den lille, lækre lakrids til at markere forskellen på rød og blå i EU-politik. I hans verden vil "de røde" forbyde og lave detail-lovgivning. Modsat "de blå", skriver hun.

LÆS OGSÅ: Se de sjove billeder: Sådan vil danskerne bevare lakridspiben

- Det er ganske rigtigt, at der er forskel på venstre- og højrefløjen. Også i EU. Men eksemplet er helt forkert. Forslaget om de såkaldte imiterede tobaksprodukter er stillet af begge sider af Europa-Parlamentets sal. Og der er ingen forskel på detaljegraden i forslagene mellem højre og venstre. I øvrigt vil ingen danske EU-politikere forbyde piberne.

- Det er ærgerligt, at Jens Rohde ikke vil diskutere en rigtig konfliktlinje i forbindelse med tobakken - nemlig hvorvidt vi skal beskytte vores børn og unge mod røgen. Her er der masser af forskelle. De blå tænker mere på tobaksindustriens aktionærer end på at holde vores unge fra at tænde den første smøg. Hvert år dør 14.000 danskere af rygerrelaterede sygdomme. 7 ud af 10 begynder på røgen, før de er fyldt 18 år. Vi på den røde side vil gerne have større advarsler, mere ensartede pakker for at fjerne tiltrækningsfaktoren og færre vanilje- og chokoladesmagsstoffer i cigaretterne. De unge har nemlig lettere ved at ryge, når smøgerne smager af andet end tobak.

LÆS OGSÅ: Morten Messerschmidt: EU-udvalg har stemt for forbud mod lakridspiber

- Jeg har aldrig haft noget imod, at voksne mennesker ryger. Det skal de selvfølgelig have lov til. Cigarer, pibetobak og andet i den stil bør derfor heller ikke reguleres helt så stramt. Den slags bliver hovedsageligt røget af den ældre generation. Men jeg er ikke bange for at tage ansvar for børn og unge. Det vil de blå ikke. Med stor hjælp fra tobaksindustriens lobbyister har de nu formået at udskyde Europa-Parlamentets afstemning om tobaksdirektivet. Det udvander og udsætter beskyttelsen af vores unge. Se dét er en markant forskel på rød og blå, mener Christel Schaldemose.

Det er i øvrigt strømmet ind med støtte i kampen mod et lakridspibe-forbud på Facebook-siden "Bevar lakridspiben", og rigtig mange danskere har uploadet billeder med piben i munden.

Se de mange sjove billeder her - klik på dem for at se i stor størrelse og læse teksten!

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip