EU-præsident: De 27 andre lande fortsætter samarbejdet

De 27 andre EU-lande er fast besluttede på at bevare deres samarbejde, efter at Storbritannien har stemt for at sige farvel, siger EU-præsident Donald Tusk.

- I dag kan jeg på vegne af de 27 ledere sige, at vi er besluttede på at bevare vores fællesskab på 27. For os alle er unionen rammen om vores fælles fremtid, siger EU-præsidenten i en udtalelse i Bruxelles.

Donald Tusk siger, at han fuldt ud er klar over, hvor "alvorligt og endda dramatisk dette øjeblik er politisk".

- Og det er umuligt at forudsige alle de politiske konsekvenser af denne begivenhed, især for Storbritannien, siger Donald Tusk.

- Men tiden er ikke inde til hysteriske reaktioner. Jeg vil forsikre alle om, at vi også er forberedt på dette negative scenarie, siger EU-præsidenten.

Han siger, at han i løbet af de seneste to dage har talt med alle de andre EU-ledere om muligheden for en brexit - en britisk exit fra EU-samarbejdet.

Og under det EU-topmøde, der i forvejen er planlagt til tirsdag og onsdag i Bruxelles i den kommende uge, vil de 27 andre EU-landes stats- og regeringschefer holde deres eget møde uden briterne i forbindelse med topmødet.

- Jeg vil også foreslå EU-lederne, at vi indleder en dybere overvejelse om vores unions fremtid, siger Donald Tusk.

/ritzau/

Dagens Gossip