EU-skeptikeren Farage går af - vil have sit liv tilbage

Nigel Farage stopper som formand for det britiske EU-kritiske parti Ukip. Det siger han på et pressemøde i London, hvor han også lover, at beslutningen er definitiv.

- Jeg kæmpede for at generobre vores land. Nu vil jeg have mit liv tilbage, siger han ifølge den britiske avis The Guardian.

Farage meddelte efter et dårligt valg til det britiske parlament i 2015, at han ville trække sig fra formandsposten. Men efter pres fra partiet blev han alligevel.

Den nu tidligere leder af Ukip har været blandt frontløberne i kampen om det nej til EU, der blev stemt igennem med 51,9 procent af de britiske stemmer 23. juni.

- Sejren til "forlad"-lejren i folkeafstemningen betyder, at mit politiske mål er nået, siger Farage som begrundelse for sin beslutning.

At stå i spidsen for Ukip var til tider hårdt, men "det hele værd", siger den 52-årige politiker ifølge BBC.

EU-skeptikeren oplyser, at han vil fortsætte med at støtte sit parti. Han vil også deltage i valgkampen i 2020. Farage vil fortsætte som leder af partiet i EU-Parlamentet.

Den karismatiske politiker vil ifølge The Guardian ikke sætte navn på, hvem der skal efterfølge ham som leder.

Til gengæld tilbyder han sin støtte til andre EU-skeptiske partier i Europa. Farage siger, at han føler sig sikker på, at man "ikke har set det sidste land forlade EU".

- Jeg vil overvåge forhandlingsprocessen i Bruxelles som en høg. Og jeg vil måske udtale mig i EU-Parlamentet fra tid til anden, siger den afgående Ukip-leder.

Nigel Farage gentager sit ønske om, at den kommende premierminister bør tilhøre den fløj i det konservative parti, som ønskede et farvel til EU.

Han har været medlem af Ukip, siden partiet blev dannet i 1993. Han blev første gang valgt til EU-Parlamentet i 1999.

Den afgående britiske premierminister, David Cameron, oplyste efter folkeafstemningen, at han træder tilbage. Det sker senest til oktober.

Cameron blev i maj 2015 genvalgt med en knusende valgsejr. Han lovede dengang at give briterne en folkeafstemning om medlemskabet af EU, hvis han blev genvalgt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip