EU tæller ned til bøder for stort budgetunderskud

EU-Kommissionen skal inden for 20 dage komme med forslag til bøder til Spanien og Portugal for at have for stort budgetunderskud.

Det er konsekvensen, efter at EU's økonomi- og finansministre på et møde tirsdag i Bruxelles formelt har afgjort, at ingen af landene har gjort nok for at følge tidligere henstillinger om at rette op på deres budgetunderskud.

Men bøderne kan blive nedsat og i givet fald ende på nul euro.

Både Spanien og Portugal kan nu inden for ti dage søge om at slippe så billigt som muligt ved samtidig at komme med klare løfter om at få deres budgetter på ret kurs igen.

Men som de første eurolande nogensinde vil de rent teknisk få en bøde - også selv om den i givet fald måtte ende med at være på nul euro.

Formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, sagde tirsdag ved ankomsten til mødet, at bødens størrelse afhænger meget af, hvad Spanien og Portugal nu lover at gøre.

- Det bliver forhåbentlig en offensiv reaktion, hvor de fortæller, hvad de vil gøre for at håndtere problemerne, i stedet for en defensiv reaktion, sagde Dijsselbloem før starten på mødet.

- Og hvis det er en god og offensiv tilgang, er jeg sikker på, at det vil hjælpe, når kommissionen bestemmer sanktionerne, sagde han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip