EU tager første skridt til historisk skatteaftale

Selvom Østrig og Luxembourg indtil videre har blokeret for en fælles europæisk aftale, har de to lande ifølge Politiken reelt opgivet modstanden. Til gengæld kræver begge, at EU får en lignende aftale med Schweiz, oplyser kilder tæt på forhandlingerne til avisen.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) opfordrer nu danskere med skjulte formuer i udenlandske skattely til at benytte den særlige danske skatteordning, der giver skattesnydere rabat på straffen, hvis de selv melder sig hos Skat.

»Risikoen for at blive opdaget stiger dag for dag. Skattesnydere lever livet stadig mere farligt. Derfor kan jeg også kun opfordre folk til at komme op til overfladen i de kommende uger, hvis de har penge stående i skattely, som der skal betales dansk skat af. Det er nu, vi giver strafnedsættelse,« siger Holger K. Nielsen til Politiken.

Ifølge EU-Kommissionen går EU årligt glip af cirka 7.500 milliarder kroner i mistet skatteindtjening. Men det skal være slut, lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

»Vi går glip af mange, mange penge, fordi der er nogle, der forsøger at unddrage sig skat. Vi skal vende hver en krone og euro i EU-landene, og derfor er det jo lidt af en provokation, at der er nogle, der bevidst forsøger at skattetænke,« sagde Helle Thorning-Schmidt tirsdag. Statsministeren så gerne en langt større udveksling af informationer landene imellem, så det bliver sværere at tænke kreativt, når det kommer til skat.

Dagens Gossip