EU tømmer lommer og tasker for penge til flygtningekrise

Der er fundet ekstra penge på EU-budgettet for næste år til håndteringen af de udfordringer, der følger den voksende strøm af flygtninge og migranter.

EU-Parlamentet har onsdag godkendt det budget, som de 28 medlemslande blev enige om tirsdag på 143,9 milliarder euro, svarende til 1,11 billioner kroner.

På den anden del af budgettet, forpligtelser til eksempelvis flerårige projekter, er beløbet 155 milliarder euro (1,16 billioner kroner), hvilket er 2,3 milliarder euro under et aftalt EU-loft, så der er plads til uforudsete udgifter.

På grund af "de påtrængende behov er det nødvendigt at mobilisere et betydeligt ekstrabeløb til at finansiere de tiltag, der skal afhjælpe migrant- og flygtningekrisen," hedder det om ekstrabevillingen.

Alene i år har 863.101 mennesker taget søvejen til Europa, langt de fleste i både fra Tyrkiet til Grækenland, mens omkring en sjettedel er rejst den længere vej over havet til Italien.

EU har i år sendt ekstra penge til flere østeuropæiske lande, som kæmper med at håndtere de store grupper af migranter og flygtninge.

/ritzau/

Dagens Gossip