EU truer Færøerne med handelssanktioner i fiskeristrid

Sagen blev drøftet mandag aften blandt EUs fødevareministre, og ifølge den danske fødevareminister Mette Gjerskov (S) er ministerkollegerne indstillet på at skrue bissen på over for Færøerne og Island, der har valgt at se stort på de tildelte kvoter for sildefiskeriet.

»Der er flertal i rådet for sanktioner, og sanktionsinstrumentet bliver fremlagt til vedtagelse 31. juli, så det haster med at finde en løsning,« siger Mette Gjerskov til Berlingske Nyhedsbureau.

Sagen kan blive penibel for Danmark, hvis EU pålægger medlemslandene at indføre sanktioner mod Færøerne, som er en del af det danske rigsfællesskab.

Men Gjerskov øjner mulighederne for en forhandlingsløsning på falderebet.

»Det, vi har arbejdet på, det er at igangsætte forhandlinger. Færøerne har sagt, de er parate til at forhandle, og det håber jeg nu kommer til at ske inden for den næste uge. Bare det at der bliver forhandlet gør mig optimistisk, selv om jeg selvfølgelig ikke ved, om der kommer noget ud af det,« siger Mette Gjerskov.

»Den forhandlingsvilje skal udtømmes med håb om, at vi når et resultat,« siger hun.

Det er endnu uvist, hvad sanktionerne vil bestå i, men ifølge Gjerskov er det handelssanktioner, »der vil komme til at gøre ondt«.

Mette Gjerskov siger, at Danmark ikke vil stemme for at indføre sanktioner over for Færøerne, men at Danmark kan komme i en situation, »hvor vi er nødt til at gennemføre de sanktioner«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip