EU vil gå Tysklands økonomi efter i sømmene

EU-Kommissionen vil indlede en undersøgelse af den tyske økonomi. Det meddeler kommissionsformand, José Manuel Barroso, på et pressemøde sammen med økonomikommissær Olli Rehn.

- Vi gør det for bedre at vurdere landets interne økonomiske situation, siger økonomikommissær Olli Rehn.

Ifølge kommissionsformand Barroso har Tyskland et "særligt ansvar", i forhold til at få euroområdets økonomi på ret køl igen.

- Problemet for Europa er ikke, at Tyskland er enormt konkurrencedygtigt - det er tværtimod en stor fordel for Europa som helhed.

- Problemet er i langt højere grad, at andre lande stadig er langt fra det niveau i forhold til konkurrencedygtighed, siger Barroso.

Kommissionen vil undersøge, hvorvidt den tyske økonomi er for fokuseret på eksporten, og se om det påvirker Europas økonomi som helhed.

I samme ombæring vil kommissionen vurdere, om Tyskland "kan gøre mere for at få balanceret EU's økonomi."

Undersøgelsen bliver sat i gang, efter at rapporten fra den europæiske varslingsmekanisme til makroøkonomiske ubalancer er præsenteret onsdag.

I rapporten konkluderer EU-Kommissionen, at overskuddet på den tyske handelsbalance er steget for meget over de seneste tre år, hvilket kan tyde på, at der ikke er nok gang i det tyske forbrug.

- Det store overskud afspejler større opsparinger end investeringer i den tyske økonomi. Husholdningernes opsparinger er blandt de højeste i euroområdet, skriver EU-Kommissionen i rapporten.

Blandt punkterne nævnes desuden, at den tyske statsgæld er større, end EU's grænse på 60 procent, men at gælden ventes at falde fra 2013.

Olli Rehn siger samtidig, at der kan blive behov for en reformering af den tyske servicesektor.

- Samlet vurderer kommissionen, at det vil være brugbart at lave en dybdegående analyse med henblik på at vurdere, hvorvidt der er ubalancer, konkluderer EU-Kommissionen i rapporten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip