EU vil tillade ny forlængelse af dansk grænsekontrol

Danmark og fire andre EU-lande skal have lov til at forlænge deres interne grænsekontrol i Schengen med yderligere seks måneder.

Det foreslår EU-Kommissionen onsdag, efter at Danmark sammen med andre lande har skrevet til EU-Kommissionen og opfordret den til for første gang nogensinde at bruge en regel, der giver mulighed for yderligere forlængelser.

EU-Kommissionen kommer med sit forslag, fordi der stadig - trods store fremskridt - er alvorlige mangler i Grækenlands ydre grænsekontrol.

- De græske myndigheder har gjort en stor indsats, og der er virkelig sket fremskridt, siger EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans.

- Men der er stadig et betydeligt migrationspres på vores ydre grænser og et stort antal migranter i Grækenland. Derfor skal nogle interne grænsekontroller opretholdes, så længe der stadig er alvorlige mangler i håndteringen af de ydre grænser, siger han.

Det er de interne grænsekontroller udført af Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig, som EU-Kommissionen foreslår forlænget i op til et halvt år.

EU-Kommissionens mål er at få afskaffet alle interne grænsekontroller og få Schengen-samarbejdet til at fungere normalt igen inden udgangen af året.

/ritzau/

Dagens Gossip